Amíg folyik a munka

profilkép

Jenei András

2021-01-12

Bejegyzés megosztása

Mint ahogy jeleztem: megindultak a kemény munkák a Calderania – A Farkaspengék című könyvem szerkesztésében és ha hiszitek, ha nem, én jobban izgulok, mint az olvasóim. De ez sokkal izgalmasabb, mint egy munkafelvételi, vagy annak idején egy érettségi! 


Nagy kulisszatitkokat még nem tudok mesélni – biztos lesz majd ilyen is –, hiszen még az elején járunk és persze szpoilerezni sem akarnék, de miért ne nézzük meg közösen, hogy hol is hagytam a szereplőket az első rész végén?  A Kardtánc című kötet Menthár Korsen és társai felkészüléséről, tanulásáról, valamint a beavatásról szólt és ami még körülötte zajlott. De hogy is értek véget akkor a történet szálai? 
 

!Fontos! Aki még nem olvasta és szeretné, innen ne olvasson tovább!  
Mindenki örült, hiszen akik nekivágtak a próbának, sikeresen – magukon a kék kendővel – tértek vissza. A főszereplőnk amellett, hogy egy másfajta kiképzés után atanac harcossá vált, kapott két nekivaló harcosi kardot és nyíltan ölelhette meg szerelmét odahaza a kis falujukban. Barátai – akik részben szintén ott voltak a Kardtáncon – vele együtt érkeztek haza, s már nem lenézték, hanem épp ellenkezőleg; egyik legjobb harcosuknak tekintették és legnagyobb ellenfele, Kagge is szinte a barátja lett. 
 

Majd azt is megtudta, hogy a korábban az álmaiban és a meditációk alatt megjelenő kékszemű farkas mit is jelent számára… Ám az élet nem mindig igazságos, így ahelyett, hogy Menthár faluja, Abies az épphogy férfivá avatott kis csapatot ünnepelhette volna, jött a hír, hogy délről megszálló, ellenséges sereg lépett Calderania Curpo szigetének partjaira… 
 

Mindenkinek ki kellett vennie a részét a munkábané, hogy az új helyzetre megfelelően tudjanak reagálni, így senkinek nem maradt ideje otthon örülni a fiatalok sikeres próbájának. Sem Elnoraa, Menthár szerelme, sem a falusiak, s a szigetkirályság uralkodója sem tétlenkedhetett. 
 

Mi lesz az ifjú farkassal, családjával, s milyen utat kell megtennie, hogy teljesítsen egy korábban megtett esküt? Hogyan győzi le a múltjából kapott örökséget, mit kell megtennie önmagáért, másokért, a szigetért? 
 

Mit csinál ezalatt Calderania királya, hűséges harcosai, alattvalói és hogyan néz szembe a háborúval Abies és a többi Curpon levő falu? 
 

Mi történik a barátokkal mialatt több ponton csaták zajlanak a szigetért?  Na és mi hajtja délt igazán? Miért és ki az initiaiak irányítója, s hogyan képzeli tervei megvalósítását? 
 

Előkerül még majd a kékszemű farkas, mit tanulhat még Menthár oktatóitól, emlékeznek-e még az abiesi favágók, hogy régen miképp harcoltak dél ellen? Felnő-e Elnoraa a közben rá ruházott feladatokhoz, sorsának megújult tényéhez, hova jut el Kagge és kis csapata, mi lesz velük délen? Na és mi lesz a sorsa, a szerepe a Farkaspengéknek? 
 

Terveink szerint márciusban érkezik a második rész, a Calderania- A Farkaspengék, ahol ezekre a kérdésekre és még talán másra is választ kaphattok!  Addig figyeljétek a híreket, olvassátok az első részt, a Calderania – A Kardtáncot, ha pedig kérdés lenne, írjatok! 
 

A könyvet ajándék könyvjelzővel az alábbi linken vásárolhatjátok meg: 

https://shop.konyvmogul.hu/j-a-a-donath-a-kardtanc-calderania-1 
 

Jó olvasást addig is! 
Utóirat még: A könyv tőlem is beszerezhető, ehhez csak írnotok kell a weboldalamon keresztül!