Hamarosan érkezik!

profilkép

Jenei András

2020-07-03

Bejegyzés megosztása

Az elmúlt hetekben, napokban már felröppentettem a híreket, hogy nyomdában van legújabb könyvem, a „Mindenki jó lesz, tesó!”  
Nos, a megjelenésig még bizony várni kell egy kicsit, lesz még néhány gondolat az írói Facebook oldalamon is, de ma külön meglepetéssel készültem  az olvasóknak és bárkinek, aki érdeklődik majd a könyv felől. Sőt, máris két ajándékkal!   
A történethez most csak annyit, hogy a mában játszódik, Budapesten a VIII. kerületben és remélem annak ellenére elviszi magával az olvasót, hogy nem kultúrtörténet, nem bemutató dokumentumkönyv, csak egy kitalált és kalandos sztori;egy teljes egészében fiktív valóság,  ahol van törekvés a megoldásokra…  
Álljon itt a hátlapról a fülszöveg, s utána a masnibontás! 

„A „nyócker”. Ahol a szűk utcák súlyos titkokat rejtenek. A törvényesség és bűnözés közötti törékeny egyensúly vékony szálon lebeg, és láthatatlan emberek mozgatják. Lóránd, a roma és Sirály, a kéksapkás polgárőr élete fenekestül fordul fel, ahogy belépnek ebbe a belső körbe, hogy rendet tegyenek. Vajon Apa, a vajda tud segíteni, vagy még az ő láthatatlan hatalma is kevés? Itt senki sem az, akinek látszik. Az egyik oldalon az előítéletek és tévhitekből eredő ellentétek, a másikon az észszerűség és kényszer diktálta összefogás. Vajon mekkora ára lesz a békének, ha sikerül egyáltalán elérni…”  

Sokat gondolkoztam, hogy lehet majd népszerűsítenem a könyvet és ahogy szoktam, megint egy kedves barátom kértem meg arra, hogy elkészítse a kötet bemutató trailerét. Ám előtte, azon járt a fejem: ide nem menne egy klasszikus zene aláfestésként; nem illeszthetek be idevágó cigányzenét. Még akkor sem, ha magam is tudok rá mulatni… 
Mi lenne jó, ami illik a történethez, kicsit a kerület világához, színeihez, kopott házaihoz, andalgó lakóihoz, s majd a trailerhez? 
Mire észbe kaptam, már egy kedves ismerősöm és az ő barátja dolgozhatott is és a könyvnek teljesen különálló címdala el is készült! 
Fogadjátok sok szeretettel a címadó dalt , ami itt az oldalon a galériában meghallgatható teljes-szöveges- változatában! 
Köszönet érte Lasplo-nak és plumbum_aurum-nak!    
A bemutató kliphez kedves barátom, Szemán Zoltán fogott hozzá és ahogy szokta, most is fergeteges élményt adott, gondolatokat mozdított meg és így  olvasásra buzdító művet készített. 
A klipet szintén a galériában láthatjátok, Köszönöm szépen Szemán Zoltán  munkáját és a narrációhoz Papp István színművész – aki már több klipem hangját adta- segítségét!  

Ha pedig ez meghozná a kedvet nektek is a nemsokára kijövő könyvhöz, keressetek majd! 
Irány a pesti Józsefváros, a kalandos nappal és éjszaka!