Soha rosszabb évnyitást!

profilkép

Jenei András

2019-02-15

Bejegyzés megosztása

Nem először vártam már azt a pillanatot, amikor a kezembe vehetem a legújabb, megjelenő kötetem. Nem szűzként vártam izzadó tenyérrel az érzést, hogy milyen a tapintása, milyen a szaga…mert igenis a könyvnek szaga van. Még akkor is, ha vitázol velem, hogy illat.  
S mégis? 
Ígérte a futár, hogy megérkezik azon a napon délig. Én meg vártam. Aztán ahogy nem jött, bosszús lettem. Vagy inkább nagyon-nagyon csalódott… 
Oké, emberélet nem múlott rajta, de hát akkor is!  
A futár akkor érkezett meg, mikor már nem tudtam átvenni, így csak másnap mentem érte. 
Szépek voltak, gyönyörűen fénylettek az új és kemény borítókkal, merthogy ha már tíz éve adok ki köteteket, megérdemeltem, hogy ez most ilyen legyen. Szép, kemény borítású, legyen benne könyvjelző-szalag is. 
Öleltem, mosolyogtam- még, ha nem is mutatom meg a fotón-, majd már azon járt az agyam, hogy most mennyi munka vár még rám! 
Calderania - A Kardtánc megjelent! 
Másfél éve kezdtem el írni. Elakadtam a negyedik fejezetnél és majdnem egy éven át pihent az egyik főhősöm a műhelye előtt megfagyva.  
( Valamiért a negyedik fejezet nekem mindig határkő. Itt akadok el egy regénynél és ha egy idő után tudom folytatni, megírom…)  
Nos tavaly nyáron augusztusban folytattam és négy hét alatt több, mint hatszáz oldalra rúgott a kézirat! 
Jöttek az átolvasások, majd a szerkesztővel való közös munka. Szerintem ő több ősz hajszálat növesztett, de végül összehoztuk. Óriási köszönet Bodnár Gyöngyinek!  A borítóért pedig
Kiss Fanni Flórának tartozom hálával!
Közben a föld másik felén, Új-Zélandon egy kedves Barátom- Szemán Zoltán- elkészítette a könyvtrailer-ét is, amihez pedig Papp István adta a hangját - ezt láthatod a galériában- és mire észbe kaptam, ott ölelhettem a kész könyveket. 
S innen jön csak a kemény munka: hirdetni és eladni! 
Mire ezeket a sorokat írom, már biztos, hogy a könyv kapható  Budapesten az Írók boltjában az Andrássy úton! A bolt weboldalát itt találod.
Illetve ami nekem új és nagyon örültem neki, hogy megtaláltuk egymást az Imádom a könyveket csapattal, ezért ezen kötetem kint lesz náluk a 26. Tavaszi Könyvfesztiválon az IK-al standján is! Facebook eseményoldalukat itt keresheted fel.
Illetve, természetesen aki itt szeretne vásárolni, írjon nekem lent az üzenetküldőmön át! 
A „könyveim” menü alatt olvashattok a kötetről, s részleteket mindig találtok a Facebook oldalamon is! 
Tervezek könyvbemutatót, amihez még keresem a megfelelő helyszínt, de azért, hogy még csigázzam kissé a hangulatot, jelzem: hamarosan megint új megjelenésről számolok be!